FoodScreen IgG 54 składniki
1. Zboża zawierające gluten:
- Gluten,
- Mąka jęczmienna,
- Mąka orkiszowa,
- Mąka pszenna,
- Mąka żytnia,
- Otręby owsiane.
2. Produkty mleczne i jajka:
- Beta-laktoglobulina,
- Białko jajka (kurze),
- Kazeina,
- Mleko kozie / Ser kozi,
- Mleko krowie,
- Mleko owcze / Ser owczy,
- Żółtko jajka (kurze).
3. Mięso:
- Kurczak,
- Wieprzowina,
- Wołowina.
4. Warzywa:
- Dynia Hokkaido,
- Marchewka,
- Mieszanka cebula, szalotka,
- Mieszanka grzybów 1 (boczniak ostrygowaty, pieczarka, grzyb shiitake, kurka),
- Mieszanka kapust (brokuły, kapusta biała, kapusta włoska),
- Mieszanka por, szczypiorek,
- Pomidor,
- Słodki ziemniak,
- Ziemniak.
5. Rośliny strączkowe:
- Mieszanka fasoli (fasola biała, fasolka szparagowa, fasola kidney),
- Soczewica,
- Ziarno soi,
- Różne,
- Czarna.
6. Zioła i przyprawy:
- Czosnek,
- Ziarno gorczycy.
7. Zboża bezglutenowe i alternatywne produkty żywnościowe:
- Kukurydza,
- Mąka gryczana,
- Proso,
- Ryż.
8. Orzechy i nasiona:
- Migdał,
- Orzech laskowy,
- Orzech włoski,
- Orzeszek ziemny,
- Siemię lniane.
9. Ryby i owoce morza:
- Dorsz,
- Łosoś,
- Krewetki,
- Tuńczyk.
10. Owoce:
- Banan,
- Figa,
- Jabłko,
- Kiwi,
- Mieszanka cytrusów (cytryna, pomarańcza),
- Mieszanka winogron (ciemne winogrono, jasne winogrono, rodzynki).
11. Różne:
- Czarna herbata,
- Kawa,
- Mieszanka drożdży (drożdże piekarnicze, drożdże piwne),
- Miód,
- Ziarno kakaowca.